Veelgestelde Vragen

Is Huidarsenaal een privékliniek?

Nee, Huidarsenaal is een door de overheid erkende zelfstandige polikliniek, waar zorg wordt verleend die onder de dekking van de basisverzekering valt. Iedereen met een Nederlandse zorgverzekering kan bij Huidarsenaal terecht. Het belangrijkste verschil met een algemeen ziekenhuis is dat Huidarsenaal geen mogelijkheden biedt voor klinische opnames. Behandelingen zonder verwijzing van een huisarts of specialist, evenals puur cosmetische ingrepen, worden bij Huidarsenaal niet uitgevoerd.

Heb ik een verwijsbrief nodig?
Ja, Huidarsenaal is een zorginstelling die medisch specialistische zorg biedt op het gebied van huidziekten en spataderen. Om in aanmerking te komen voor vergoeding door uw zorgverzekering, is een doorverwijzing van de eerstelijnszorg noodzakelijk. Een verwijzing kan komen van: uw huisarts, bedrijfsarts, medisch specialist, verloskundige (in geval van zwangerschap of bevalling), jeugd(gezondheidszorg)arts, arts verstandelijk gehandicapten, specialist ouderengeneeskunde/verpleeghuisarts, of tandarts voor kaakchirurgische behandelingen. Daarnaast kunt u ook direct doorverwezen worden via de zorg- en wachtlijstbemiddeling van uw zorgverzekering.

Wordt de behandeling vergoed?
Als u een verwijzing heeft van uw huisarts of medisch specialist, wordt de behandeling bij Huidarsenaal vergoed door uw zorgverzekeraar. De kosten die hoger zijn dan je eigen risico (meestal € 385 per jaar) worden door je zorgverzekering betaald. Hoeveel je terugkrijgt, ligt tussen de 60% en 100%, afhankelijk van je verzekering. U dient dus net als in het ziekenhuis rekening te houden met een eventueel eigen risico van uw ziektekostenverzekering. De eigen risico betaalt u immers altijd zelf. Het is daarbij niet nodig dat Huidarsenaal een contract heeft met uw zorgverzekeraar. Het resterende bedrag dat niet vergoed wordt en boven uw eigen risico uitkomt, wordt door Huidarsenaal zelf gedragen (kwijtgescholden).

Hoe lang is de wachtlijst?
Omdat Huidarsenaal een ZBC is, zijn er geen lange wachtlijsten. U kunt altijd binnen een week terecht voor een afspraak.

Mijn huidziekte staat niet in de lijst met meest voorkomende huidziekten. Wat nu?

Maak je geen zorgen! Er bestaan meer dan 5000 verschillende huidziekten, en hier behandelen we enkel de meest voorkomende. Natuurlijk kunt u altijd een afspraak maken met onze dermatoloog, die uw huidprobleem zal onderzoeken en, indien nodig, een passende behandeling zal voorstelle